Werk van Leden - september 2009

 

Horizontale zonnewijzer

Heesch

 

Bij de renovatie van een openbaar plantsoentje is op een gemetseld voetstuk een horizontale zonnewijzer gerealiseerd.
De steen van het voetstuk is van het zelfde type als van het rode gebouw er achter.
Het geheel is evenwijdig gelegd met aanwezige voetpaden, zodat de ligging optisch beter overkomt.
De richting naar het noorden is echter anders dan een van de zijden van het voetstuk en de poolstijl is daarom scheef op de zonnewijzer geplaatst.

 

De uurlijnen wijzen van 6 uur voormiddag tot en met 6 uur namiddag de zomertijd aan.

Op de zonnewijzer is de volgende spreuk aangebracht: ik tel alleen de zonnige uren.

 

Fer de Vries

 

Ontwerp en realisatie: Hendrik Hollander.
Adres: Hoek Herderstraat - van Zwanenburglaan in Heesch (bij Den Bosch).
Afmetingen: 305 cm x 305 cm.
Materiaal: graniet, roestvast staal en baksteen.